50è Aniversari
1996 - 50è Aniversari

Entrem a l'any 1996. No és un any més de lŽatapeïda trajectòria de la Penya Nicky's i Puntpla. No ho és perquè la Penya assoleix aquest any el títol de cinquantenària, mèrit i honor que provoca la general admiració, àdhuc a molts del seus protagonistes que en el quefer del dia a dia no ens havíem adonat de com ha passat el temps perquè, no ho oblidem mai, han sigut cinquanta. anys de treball intens i de continuïtat fent entitat, esport i ciutat.

Aquesta admiració ens esperona per emprar amb més entusiasme que mai el doble repte de la temporada: competir i solemnitzar el cinquantenari. Puix que els dos temes són atapeïts i sobrepassen 1Žhabitual redacció, els fraccionarem en dos capítols, respectant sempre la seva cronologia.

El mes de gener queda perfilat lŽequip de competició de lŽany. El dirigeix novament en Màrius Macià, assistit per Antoni Terrones i Josep Planas com a preparador físic. Josep Guimerà és el directiu delegat esportiu de lŽequip.

Els corredors són: Robert Lozano Montero, Jordi Terrones Soriano, Miquel Escribano Pujol, David Astals Madrigal, Oriol Gómiz Martí, Rafel Flores Vergel, David Pons Vila, Jaume Morales Ramírez, CarIes Carmona Sánchez, Sergi Rodríguez Falorni i Guillem Muñoz Cubeles.

El dia 17 de febrer se celebra l'Assemblea ordinària de socis i, aquesta vegada, potser per l'afegiment del tema del cinquantenari, la participació és més accentuada i cooperadora en la resolució dels temes exposats.

La Junta Directiva continua encapçalada per Josep Betriu, president i Jordi Planas (Puntpla), de president adjunt. Estan acompanyants per vint-i-quatre càrrecs més. Francesc Vilanova continua sent el president de la Secció de cicloturistes i Adelard Fernández president de la Secció d'Excursionisme de Muntanya.

Cal ressaltar que l'Assemblea es va solidaritzar amb el calendari d'actes, a desenvolupar en el transcurs d aquest any 1996, molt més atapeït que el de costum amb motiu de l'efemèride. Concretament l'afegiment del cinquantenari va ser: Festa del Pedal a Catalunya (14 d'abril); Campionat d'Espanya de Ciclisme Adaptat (tres jornades: 3, 4 i 5 de maig); Campionat de Catalunya per a júniors, a St. Pau de Seguries, Girona (8 de juny); Campionat de Terrassa de Ciclisme, júniors (1r de juliol) ; inauguració d'una exposició del cinquantenari de la Penya, al Centre Cultural de la Caixa d'Estalvis de Terrassa (25 de setembre); acte oficial del 50è aniversari de la Penya (27 d'octubre); i, finalment, l'acte de cloenda de la temporada (14 de desembre).

El president de la Secció de Cicloturistes, va presentar el seu calendari d'excursions de les dues colles, la A i la B, les quals, al llarg de la temporada van fer més de dos mil quilòmetres per participant que en total, sobrepassen els cent.

L'endemà de l'Assemblea, el dia 18 de febrer, al restaurant La Bòbila, i en el transcurs d'un esmorzar, es porta a terme l'acte de presentació de l'equip de competició per a la temporada 1996, la composició del qual, amb el quadre tècnic, hem exposat anteriorment.

El diumenge següent, 25 de febrer, se celebra la primera cursa de la temporada, la clàssica pujada a l'Obac, aquesta vegada en la seva XX edició. És la primera cursa i debut del nou equip de la Penya Nicky's-Puntpla, a qual. com a primera de la temporada, compta amb molta participació, tant de corredors com de simpatitzants.

El guanyador va ser el corredor de la Penya Jaume Morales, amb un temps de 19 minuts i 48 segons. El segon va ser Jordi Terrones, corredor de la Penya, 10 segons després. De la categoria Màster 30, el guanyador fou Emiliano García; dels 40, Francesc Berenguel; i, dels 50, Joaquim Cid, tots ells de la Penya Nicky's-Puntpla. Els premis especials per als cicloturistes van ser per a Isaac Caballero, Esteve Ramírez i Josep Rovira.

En finalitzar la cursa tothom va ser convidat a coca i vi generós, detall ja acostumat i celebrat amb gran germanor i alegria.

El dia 14 d'abril, encetem els actes del cinquantenari de la Penya amb la celebració de la Festa del Pedal de lŽany, distinció que ens encomana la Federació Catalana de Ciclisme, i que contribueix en enaltir el nostre historial.

Vàrem tenir el goig de reunir més de cin-cents aficionats, dels quals tres-cents quinze van participar en la marxa cicloturista procedents de trenta-quatre clubs de tot arreu de Catalunya. Tots van rebre el trofeu recordatori.

El regidor d'esports de l'Ajuntament, Sr. Plaza, i el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Sr. Arbós, imposaren la llaçada commemorativa als estendards de cada entitat participant.

Artesana PuntPla, SA, (PUNTPLA), empresa amiga i associada als afanys esportius i socials de la Penya, va celebrar el dia 28 dŽabril la festa del 25è aniversari de l'empresa. El president, Josep Betriu, i el Secretari, Josep Molina, van participar a la festa, fent patent a Jordi Planas, i a la seva família la felicitació de tota la Penya i oferint-li un obsequi recordatori.

L'Ajuntament de la nostra ciutat i la Federació Espanyola d'Esports per a Disminuits Físics encomana a la Penya Nicky's-Puntpla lŽorganització del Campionat dŽEspanya de Ciclisme Adaptat, per celebrar a la nostra ciutat els dies 3, 4 i 5 de maig. Amb aquesta organització vàrem reunir novament el grup de voluntaris de la Paralimpíada 1992, la col·laboració dels quals va contribuir en gran manera a lŽèxit de les proves dŽaquest Campionat, que va reunir una vuitantena de corredors de tot Espanya i una quinzena dŽestrangers.

La darrera prova dŽaquests Campionats dŽEspanya per a disminuïts físics finalitza el dia 5 al matí. A la tarda hi va haver una recepció al Centre Cívic Maria Aurèlia Campany, obsequi de lŽAjuntament per celebrar lŽèxit i ressò dŽaquesta competició nacional dedicada a esportistes amb dificultats físiques.

Pryca va demanar novament la nostra col.laboració per desenvolupar la tradicional bicicletada, en la seva 3a. edició, per al dia 19 de maig. Amb lŽajuda professional de la Policia Municipal ens cuidem de lŽorganització, cada any més feixuga per la quantitat de participants que, en aquesta edició, sobrepassen els set mil, de totes les edats i els sexes.

Per als més petits es va muntar un circuit en el gran aparcament de Pryca i al final tothom va gaudir dŽun fi de festa, amb regals i esmorzar. El personatge invitat, director simbòlic de la bicicletada, va ser en Miquel Poblet, lŽinoblidable corredor professional de casa.

El dia 25 de maig, se celebra el certamen del Millor Esportista Terrassenc 95 que premia dins l'esport ciclista a: 1a., Marta Vilajosana, corredora que es va formar a la nostra Penya; 2n. i 3r., Josep Guillem i Joan Fuentes, respectivament, corredors de la Penya Nicky'-Puntpla.

En el calendari dŽorganitzacions de la Penya Nickys-Puntpla també se’ns presenta el Campionat de Catalunya de fons per a la categoria júniors, a celebrar el dia 8 de juny a la bonica població de St. Pau de Seguries, de la comarca del Ripollès, distinció que ens atorgà el seu Ajuntament amb motiu de les seves festes i gentilesa dŽentranyables amics de la Penya que allí hi tenim.

La inestimable ajuda del voluntariat de la Penya proporciona un perfecte desenvolupament dŽaquest Campionat, el qual va comptar amb la participació de dos-cents corredors de la Federació Catalana de Ciclisme.

Ja som a la Festa Major de la Ciutat i lŽAjuntament, amb motiu del cinquantenari de la Penya, ens premia atorgant-nos lŽhonor de ser portadors del penó de la ciutat en els actes més rellevants d'aquesta Festa Major.

La Penya va designar portadors el seu president, Josep Betriu, el soci dŽhonor i fundador, Andreu Querol, i el secretari, Josep Molina.

El dilluns dia l de juliol, Festa Major de Terrassa, celebrem el Campionat de Ciclisme de Terrassa per a la categoria júniors, en el tradicional recorregut de la Rambla, cursa presenciada per gran quantitat de públic, la majoria força entès en aquest esport.

La participació de corredors és important i requereix formar dos grups, la qual cosa converteix el Campionat en dues curses: una per a júniors de 1r. any i lŽaltra per als de 2n. any.

Van ser guanyadors: de la primera, Xavier Florencio, corredor del Mont-roig, campió dŽEspanya, líder de la Copa Catalana i el qual seria corredor de la Penya la temporada següent i més endavant passaria a la categoria professional; i, de la segona, el guanyador fou Víctor Solé, del C.C. Tarragona. DŽaquesta manera la Penya Nickys-Puntpla confirmava el proverbi que ningú és profeta a la seva terra, ja que el nostre equip, guanyador en el noranta per cent de les curses en què participa, va haver de conformar-se assolint, això no obstant, llocs dŽhonor.

Feia dos anys sŽhavia inaugurat el soterrament de les vies del ferrocarril del Nord, obra de gran envergadura que havia proporcionat un poderós impuls a la ciutat. Però faltava urbanitzar la superfície lliurada de les vies, la qual comprenia la quasi totalitat del passeig de 22 de Juliol, obra finalitzada feia poc i, si en fem ressò, és pel fet que el nou passeig estrenava el primer carril-bici de la ciutat. LŽestrena la ve fer aquell dia lŽalcalde, Sr. Manuel Royes, acompanyat dels regidors Sr. Prunés i Morales, i de la Sra. Sala, directora de Renfe, tots damunt dŽuna bicicleta ... naturalment.

La temporada va avançant i el nostre equip Nicky's-Puntpla continua dominant el ciclisme júnior català. I amb els grups de cicloturistes i muntanyencs que no paren, els resultats de tots els quals ressenyarem al final de la temporada, arribem al dia 25 de setembre, jornada en la qual tenim un altre acte del cinquantenari per celebrar.

Aquest dia inaugurem al Centre Cultural de la Caixa d'Estalvis de Terrassa lŽexposició de records destacats d'aquest daurat període. Presideix lŽexposició una bicicleta centenària, cedida pel Museu de la Ciència de la nostra ciutat, acompanyada dŽaltres bicicletes amb història i de jerseis de cada època de la vida de la Penya, no menys històrics. També sŽhi presenten murals plens de fotografies i retalls de premsa i publicacions, conjunt que corrobora l'encert de tants anys de competir, així com unes vitrines amb alguna mostra del trofeus - més de mil a les nostres dependències - que acrediten la competivitat guanyadora de la Penya. LŽexposició resta oberta durant quinze dies.

En va fer la presentació Josep Betriu, recalcant el treball de cinquanta anys ininterromputs de competir en favor de lŽentitat, lŽesport i la ciutat. Fou correspost amb els parlaments de Paco Plaza, regidor dŽesports de lŽAjuntament, -el qual ostentava la representació de lŽalcalde, Manuel Royes, que, absent de la ciutat aquell dia, va expressar el desig de visitar lŽexposició al seu retorn-, del director de la Secretaria d'Esports de la Generalitat de Catalunya i del president de la Federació Catalana de Ciclisme, Miquel Arbós.

L'acte omplí d'invitats les sales de l'exposició, els quals feren comentaris elogiosos i quedaven meravellats de tanta tasca desenvolupada al llarg de cinquanta anys. Tothom brinda amb cava en finalitzar l'acte. (Continua)