50è Aniversari
1988 - 1989

LŽesfervencència de la festa de cloenda de la temporada anterior no va fer pas distreure la Junta Directiva, de cara a la nova temporada 1988, perquè ja havia preparat els diferents programes amb molta cura i gran il.lusió.

I aquest treball es va presentar a lŽAssemblea de Socis del dia 13 de febrer, el més rellevant de la qual fou lŽaprovació dels comptes de la temporada anterior, que esgotaren la important quantitat de 5.365.856 pessetes, i també la constitució de la Junta Directiva per a aquesta temporada 1988, que fou la següent: president, Josep Betriu Llorens; president adjunt, Jordi Planas Claret; vicepresident 1r., Jaume Ponsa Sala; vicepresident 2n., Manel Aparicio López; vicepresident 3r., Artur Coll Torres; secretari, Josep Molina Barea; vicesecretari, Miquel Espinar Berenguer; tresorer, Ramon Tejedor Farrando; i vocals, Antoni Martínez Muria, Miquel Gil León, Josep Planas Ballbé, Josep MȘ Costa Cabezas, Francesc Vilanova Algarra, Felip Pérez Martínez, Genís Artero, Antoni Ortiz, Pere Medina, Josep Valle, Tomás López, Antoni García i Josep Ávalos.

El dia 7 de febrer, en un esmorzar al restaurant Cavall Bernat, es va fer la presentació oficial de lŽequip de competició. Vuit corredors provenien de lŽanterior temporada: Francesc Fernández Parra, Lluís Costa Sallés, Josep Gàzquez Torres, Joaquim Miquel Marina, Josep MȘ Abad Giménez, Joan Zamora Baron, Josep Igual Bravo i Pere Soler López. Quatre més van ser nous incorporats a lŽequip: Llorenç Llop Noguer, Francesc Josep García Lara, Santiago Serafín Marín i Ramon Perea Biosca, Tots ells de la categoria aficionats de 1a i 2a categoria. Posteriorment s’hi van afegir tres corredors més: Joan C. Urrea López, Jordi Vila Torra i Josep Madrigal García.

També es va formar un equip de la categoria veterans, compost per: Jaume Calsina Montsec, Francesc Berenguel Rodríguez, Ramon Vilajosana Mujal, Josep Antoni Jordán Tamayo i Vicenç Blanco Martínez, aquest últim incorporat a mitja temporada.

El comandament de lŽequip dŽaficionats fou encomanat als següents tècnics: Josep Lluís Morales Gutiérrez, director; Àngel Guardia Rubio, director adjunt; Josep Guimerà Guimerà, assessor; Josep Planas Ballbé, cuidador; i Jesús Campos, massatgista. Els veterans tingueren directora: Rosario Lucena Arévalo.

El mes de març fou seleccionat per formar part de lŽequip nacional de categoria dŽaficionats el nostre corredor Josep MȘ Abad, posseïdor dŽun brillant historial i que es trobà en excel.lent forma.

LŽequip va participar en quaranta-sis curses, incloses algunes voltes.


DŽaquestes destacarem els següents resultats:

Josep Igual Bravo, 1r de 2a
Comarques Gironines
Jordi Vilà Torra, 1r MV
Volta a les Gavarres
Lluís Costa Sallés, 4t i 5è dŽetapes
Volta a Sevilla
Jordi Vilà Torra, 7è general
Volta a Sevilla
Jordi Vilà Torra, 2n dŽetapa
Volta al Maestrat

Excel.lents resultats si considerem que es tractava de competicions amb participació de corredors professionals.

Seguidament presentem els alguns llocs dŽhonor aconseguits pels corredors de la Penya en les altres curses:

Francesc Fernández Parra Pujada a lŽObac 1r. Rècord 18Ž03"
Josep Igual Bravo Pujada a la Mata, Gran Premi la Maurina, Campionat Catalunya Muntanya, Montpelier-Barcelona, Trf. RCD Espanyol 1r de 2a
Jordi Vilà Torra P. S. Pere de Ribes, T. Generalitat Catalunya 1r de 2a, Memorial Càndido Lao 1r de 2a
Joaquim Miquel Marina F.M de Igualada, Barna-Montserrat 1r de 2a
Lluís Costa Sallés Gran Premi Diputació, Campionat de Terrassa, VII Fcesc. Guillamet, 2n absolut
Ramon Perea Biosca Trf. Pubilla Casas 1r de 2a

LŽequip de veterans va participar a la majoria de curses per a aquesta categoria, va mostrar una rellevant competivitat i va assolir bones classificacions. Dels corredors hem de destacar Josep Antoni Jordán Tamayo, en proclamar-se campió de Terrassa de la categoria B.

Ara ve el torn de ressenyar la intensa activitat de la Secció de Cicloturisme. No podem oblidar que lŽactivitat cicloturista és lŽoxigen que alimenta lŽafició ciclista de la Penya i en afalaga que, any rera any, es mantingui el nombre de practicants, més de cent-vint entre les dues colles, denominades A i B.

Començarem per destacar la participació de la Penya a diverses marxes:

IV dŽOlesa Montserrat. Més participants (25)
IV Vilassar de Mar
I S. Pere Nord Terrassa
II de Sant Vicenç
IV Pobla Claramunt
VII Tres Comarques
III Ciutat Terrassa
IX marxa Internacional Tres Nacions, més participants (34)

Cal comentar que aquesta última, considerada la reina, va comptar amb 452 participants. Hem de ressaltar el mèrit dels nostres esforçats cicloturistes, que varen de suportar la duresa de la marxa en la qual es pujava el port dŽEnvalira i el coll de Puimorenys.

Finalitzà el Campionat Cicloturista el dia 16 dŽoctubre, Diada Montserratina, i la classificació final dels tres primers fou aquesta:
COLLA A
COLLA B
1r Dídac Fernández
1r Joaquim Garcia
2n Tomás López
2n Guillem Monclús
3r Àngel Monclús
3r J.Manel Garcia

A Seül, Corea del Sud, seu dels Jocs Olímpics dŽaquest any 1988, el comitè Olímpic Internacional, presidit pel català Joan Antoni Samaranch, va elegir Barcelona, com a seu per a la celebració dels corresponents a lŽany 1992. La Penya es va sumar a la satisfacció general, principalment en lŽàmbit esportiu terrassenc, ja que la nostra ciutat tindria lŽopció de ser designada subseu olímpica per a lŽhoquei.

El dia 26 de novembre, al restaurant Can Font, es va celebrar lŽacte de cloenda de la temporada, en el qual van participar prop de quatre-centes persones predisposades a festejar els èxits de la temporada. Els parlaments van ressaltar la contribució de cada grup i de cada component.

Es va començar per lŽequip de competició i la directiva tècnica que els va dirigir, posats en relleu pels excel.lents resultats aconseguits. Seguidament es va destacar lŽesforçada tasca dels cicloturistes, trenta dels quals foren guardonats i rebedors de nodrits aplaudiments.

També fou guardonat el guanyador del V Campionat de Tennis de Taula, Benjamí Adell. Foren molt aplaudits els vint finalistes que participaren en la competició.

I ja amb un eufòric fi de festa es tancà la temporada 1988, ben animats de cara a la següent.

Al crit de "ja hi tornem" encetem la nova temporada del 1989, durant la qual, com és costum en aquest període hivernal en què reposen les bicicletes, la Junta Directiva ha treballat amb il.lusió en la seva preparació, esperonats per la impaciència dels aficionats que, només començat lŽany, tenen pressa per treure la llicència.

Així es va reflectir en lŽacte dŽobertura oficial de la temporada, celebrat el dia 12 de febrer al restaurant Can Font de Castellar del Vallès, amb la participació de més de dos-cents aficionats, presidits pel regidor Sr. Rúfol Camañes en representació de lŽalcalde.

LŽequip de competició va ser considerablement reforçat i els corredors, el tècnic i els cuidadors foren presentats un per un, i recolliren el jersei i la bossa amb la resta dŽindumentària que portarien a les curses i entrenaments. Vegem seguidament els seus noms:

EQUIP TÈCNIC: Director, Josep Lluís Morales Gutiérrez; Director adjunt, Dídac Sánchez Olmos; Assessor tècnic, Josep Guimerà Guimerà; Cuidador físic, Josep Planas Ballbé.

EQUIP DŽAFICIONATS, de 1a: Jordi Vilà Torra, Joan C. Ibáñez Carrillo, David Fargas Castanys, Josep Igual Bravo, Adrià Ramírez Muñoz, Xavier Vila Codina, Pere J. Mesa Cuevas, Josep Madrigal García. De 2a: Joan J. Pascual Sánchez, Albert Carrillo González, Lluís Martínez Montoro, Llorenç Llop Noguer, Antoni Mesa Cuevas.

EQUIP DE VETERANS: Rosario Lucena Arévalo, Directora; Francesc Berenguel Rodríguez, Veterà A; Vicenç Blanco Martínez, Veterà A; Ramon Vilajosana Mujal, Veterà B; Josep A. Jordán Tamayo, Veterà C i Jaume Calsina Montsech, Cicloesportista 3a.

El dia 18 va tenir lloc lŽAssemblea general de socis, en el transcurs de la qual es van aprovar els estats de comptes, que una altra vegada sobrepassava els cinc milions de pessetes. Es va reelegir la Junta Directiva de la temporada anterior, presidida per Josep Betriu i amb Jordi Planas com a adjunt. SŽaprovà també el calendari de les nostres organitzacions amb les curses clàssiques: pujada a lŽObac, pujada a la Mata i Campionat de Terrassa, dŽaficionats i veterans.

La secció de cicloturisme va presentar el programa dŽexcursions.

En el transcurs de lŽAssemblea els socis foren assabentats de lŽafer que posava en perill les celebracions futures de les clàssiques curses de la pujada a lŽObac i la a Mata, que era que la Direcció dels Parcs Naturals no hi donava autorització, en una interpretació molt, però que molt, estricte del Reglament provinent dŽhaver hagut de denegar la instal.lació dŽun complex turístic al.legant que perjudicaria lŽecologia dels parcs.

Va sorprendre que les bicicletes tinguessin aquest perill, però encara més va sorprendre que tingués el mateix tractament un campionat internacional de marxa atlètica.

La intervenció de lŽalcalde de la ciutat i al mateix temps president de la Diputació de Barcelona, a la qual pertanyen els esmentats parcs, Excm. Sr. Manel Royes, va fer que per a aquesta temporada sŽautoritzessin les dues curses, gest que vàrem agrair tot fent present que per a la temporada vinent intentaríem posar-les en peu. La veritat és que per a lŽObac es va trobar la sortida gràcies a un acord adquirit amb lŽAssociació de Propietaris de la Urbanització Els Caus. Quant a la Mata, caldrà esperar una reforma del Reglament, ja demanada.

Per fi la pujada a lŽObac es va fer el dia 19 de febrer i el resultat fou molt favorable a la Penya, ja que només va deixar de guanyar en la categoria juvenil, en la cicloturista i en la cicloesportista. Les altres les veurem seguidament, guanyades totes per corredors de la Penya:

Guanyador de la cursa: Pere J. Mesa Cuevas
1r Veterà A: Francesc Berenguel Rodríguez
1r Veterà B: Vicenç Blanco Martínez
1r Veterà C: Josep A. Jordán Tamayo

El dia 13 de maig, en el certamen del "Millor Esportista-88 de Terrassa", en lŽapartat del ciclisme, fou proclamat guanyador el corredor de la Penya Jordi Vilà Torra, en reconeixement de la brillant temporada que va desenvolupar.

LŽequip de competició va participar en quaranta-sis curses i varen obtenir els llocs dŽhonor següents:

Joan J. Pascual Sánchez

1r segona etapa Volta a Girona, 1r quarta etapa Volta a Girona, 2n Premi de Mollet del Vallès, 3r Cursa dŽIgualada-Montblanc, 2n Pujada a lŽObac, 1r de 2a - Premi dŽOlot.
Xavier Vila Codina 1r Prova Social de Blanes.
Antoni Mesa Cuevas Campió de Girona aficionats de 2a.
Josep Igual Bravo 2n Campionat de Sabadell i Campió de Sabadell, 3r 2a etapa Volta a Girona, 3r Premi de Martorelles, 1r Premi Costa Brava, 2n Barcelona-St.Joan Despí, 3r Barcelona-Les Corts.
Josep Madrigal García 2n Barcelona- lŽHospitalet, 2n Premi de Valls, 3r Premi de Ripoll, 1r M/V de la Volta a Girona, 1r M/V de la Volta al Lluçanès.
Pere J. Mesa Cuevas 1r Pujada a lŽObac, 2n Premi de Ripoll.
Joan C. Ibáñez Carrillo 2n Premi de Castellterçol i 3r Premi de Sants.
Lluís Martínez Montoro Campió de Terrassa.

Aquest últim va ser el segon dŽun club de terrassa en el Campionat, però el que va ser el primer era un afiliat mexicà que, dŽacord amb el reglament de la cursa, no tenia opció al Campionat de Terrassa, circumstància que va portar a una extensa polèmica, resolta per la Federació Catalana de Ciclisme, amb lŽaval del dictamen de la Direcció General de lŽEsport de la Generalitat de Catalunya.

En la classificació de les curses per equips de club només en fórem conqueridors de tres: Premi de Sants, dŽOlot i de les Corts.

LŽequip de veterans va oferir una destacada temporada. Vegem a continuació el més important de la seva actuació:

Josep A. Jordán Tamayo: Campió dŽEspanya C, Campió de Catalunya (Reus), Campió de Terrassa C, Pujada a lŽObac, Premi Inauguració a Montjuïc, Gran Premi de Rubí, Campionat Provincial de Tarragona, VIII Memorial Josep Simó (Lleida), Premi la Vall dels Avellaners (El Milà), Tres dies de Reus, Premi de Vilaseca, Premi de Calahorra (Saragossa).
Francesc Berenguel Rodríguez: Campió de Terrassa A

Per primera vegada un equip, de tres corredors, de la nostra Penya ha participat en la modalitat de Mountain Bike, aconseguint en totes les curses estar al capdavant. A La Challenge Trofeu Generalitat de Catalunya, en la que puntuaven les millors curses del nostre país, en Miquel Espinar va quedar el 12è de la classificació general i 3r de la seva categoria, lluitant amb corredors de la talla de Francesc Sala, Santi Llobet, Enric Grifoll,..

Ressenyada lŽactivitat esportiva de la temporada que encara que no tant satisfactòria com altres, ha estat prou encertada, ens queda comentar el final social, lŽacte de cloenda de la qual es va celebrar el 16 de desembre al restaurant Can Font, de Castellar del Vallès.

Novament els habituals, prop de quatre-cents, ens reuniren per gaudir aplaudint els distingits de la temporada, una més en el llarg historial de la Penya.

El grup primerament distingit fou el de Tennis de taula, el qual feia pocs dies que havia celebrat el VII Campionat, denominació que a partir dŽara comptaria amb lŽaddició dŽun trofeu amb el nom de Memorial Josep López Mena, en honor del que havia estat soci, corredor, membre habitual del grup de cicloturisme i també bon practicant dŽaquest esport de la petita raqueta, que havia mort en accident dŽautomòbil feia poc.

Després de la fase final disputada entre vint finalistes, els llocs dŽhonor van ser per a Andreu Soler, Benjamí Adell i Jordi López.

Seguidament es van lliurar els guardons als distingits dels grups de cicloturistes, després de lŽhabitual parlament previ destinat a enaltir la voluntat social i esportiva que anima els seus practicants, tasca considerada com la millor publicitat per al nostre esport i per la Penya.

A continuació esmentem els primers classificats de cada un dels dos grups amb què compta la Penya:

COLLA -A
COLLA -B
1r Àngel Rincón
1r Sergi Belmonte
2n Miquel Navarro
2n Josep M. García
3r Josep Valle
3r Joaquim Garcia
4t Josep Pérez
4t Tomàs López Giraldez
5è J.Antoni González
5è Marta Vilajosana
6è Pedro Enríquez
6è Xavier Ponsa
fins a 59 classificats
fins 32 classificatsEn aquest darrer període de la temporada es va convocar una Assemblea extraordinària de la Federació Catalana de Ciclisme per elegir la Junta Electoral i establir un calendari per a lŽelecció de president. Josep Betriu i Esteve Rodó, presidents de la nostra Penya i de la CIT respectivament, foren elegits per formar-ne part, i la presidència va recaure en Josep Betriu.

SŽelegí novament Miquel Arbós i Abadal sense votació, ja que una altra candidatura opositora va ser retirada en no ajustar-se al Reglament.

Miquel Arbós, lŽactual president, és persona en la qual la Penya diposita gran confiança, de cara a desenvolupar el nostre esport, avalat amb llaços de mútua simpatia.

Com és preceptiu, la Junta Directiva està preparant la nova temporada 1990, la qual pivotarà a lŽentorn del nou fitxatge de Josep Terradellas, un corredor que apunta al camp professional, i també al de Josep MȘ Abad, recuperat dŽuna important lesió que lŽha tingut apartat de les competicions aquesta temporada.